Elsebeth Hauge, Cand. Merc., selvstændig ledelsesrådgiver og tidligere kontorchef i Undervisningsministeriet og analysechef i Aarhus Kommune. Elsebeth Hauge har derudover i Vestas i en årrække drevet internationale forandringsprocesser i bl.a. Singapore, Sverige, USA, Kina, Spanien, UK og Indien. Og så er Elsebeth Hauge forfatter til bogen ‘Lederskam’, udgivet fra forlaget ‘Business Plus i 2020.

Hun er optaget af optimering – at skabe god kvalitet til borgerne og resultater på bundlinjen. Med en baggrund fra både offentlige og private organisationer har hun et solidt praktisk og teoretisk kendskab til de processer, magtkampe og korridorsnakke, der huserer på ledelsesgangene i store danske organisationer.

Elsebeths mission er, at skabe handlekraft i ledergruppen. Netop ved at få øje på den frygt, skam, fejl, tvivl og de personlige utilstrækkeligheder, som alle ledere har, hvad enten de er kendte eller gemt væk.

Nysgerrighed og åbenhed skaber ledere og ledergrupper, der lykkes med deres retning og resultater, bl.a. fordi medarbejdere trives i forandringer, når ledere arbejder tæt sammen og går forrest med handlekraftig og ærlig ledelse.er konsulent og arbejder med lederudvikling.

Særligt et opslag på LinkedIn fra Elsebeth om begrebet ‘ordentlighed’ vækkede min nysgerrighed på Elsebeth, hendes bog og tilgang til skam – og lederskam. Det var derfor med glæde, at jeg modtog hendes ‘ja tak’ til at være med i min podcastserie ‘Bevidste Stemmer’.

Det blev til en snak om skam, den vi møder på arbejdspladsen og som privatperson. Om den gode skam, og den mindre gode skam, som påvirker blandet andet innovation og trivsel. Vi kom også omkring de forskellige forsvarsmekanismer og værdien i at være nysgerrig og granske adfærd uden at dømme.

Jeg håber, at du vil lytte med og lade dig inspirere til dels at tale mere åbent om skam og dels at være meget mere nysgerrig, når du bevæger dig i verden.

Find mere information om Elsebeth Hauge og hendes bog på hjemmeside elsebethhauge.dk